Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sbc Nis Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Sistem automatizare clima
1 €
Brand
Clima automatizare
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Oferta SBC Nis Srl pentru automatizarea proceselor de clima din incinte, cu destinatii industriale, de interes public, in agricultura cuprinde:

1.  Sistemul de masura si achizitie valori pentru parametrii de clima
2.  Analiza automata a valorilor masurate si comanda elementelor de executie responsabile de reglarea parametrilor.

Comanda elementelor de executie poate fi :

A. In regim de regulator bipozitional ( ON/FF ) functie de evolutia parametrului fata de un prag fixat.
In acest mod fiecare element de executie este legat in functionare de  max doi parametrii de clima

B. In regim de reglare continuua, pe baza de algoritmi care fixeaza un parametru tinta, regland simultan sau alternativ  mai multi parametrii care determina evolutia parametrului tinta
EX: punct-ul de roua functie de temperatura si umiditate ; elemente de executie sunt: ventilatie(naturala sau interioara ); sisteme de incalzire sau umidificare;


      Pentru control procesului  (PC ) variantele propuse sunt :

1. P.C. construit in jurul unui PLC. Informatia de intrare este comparata cu prag-uri fixate ( accesibile pentru modificare utilizatorului ). Elementul de executie dedicat reglarii ( ex: ventilatie ) este comandat prin contacte.
Exista posibilitatea comenzii manuale in paralel cu comanda automata si/sau separat ( auto pentru un element de executie si manual pentru alt element de executie )
In situatii de urgenta ( PLC defect ) comenzile se fac manual

2. PC construit in jurul unui PLC, la care prin program  fixeaza parametrii tinta impreuna cu intervale de lucru normale. In permanenta, parametrul tinta este comparat cu intervalul de normalitate, iar la deviatii se comanda elemente de executie care regleaza parametrii concurenti la evolutia parametrului tinta Exista posibilitatea comenzii manuale in paralel cu comanda automata si/sau separat ( auto pentru un element de executie si manual pentru alt element de executie )
In situatii de urgenta ( PLC defect ) comenzile se fac manual

In orice moment, utilizatorul poate intervenii, preluand procesul manual, poate modifica intervalul valorilor normala, schimbarea parametrilor tinta.

In cazul particular al climei intr-o sera, a preveni  condensul la nivelul plantelor este un obiectiv.

Se poate anticipa aparitia condensului prin:

1. masurand punctul de roua la un moment dat si tendinta de evolutie (posibil cu senzorii propusi pentru Sistemul de Masura )

2. prin masuratori de temperatura a obiectelor sau plantelor care trebuie protejate la condens ( posibil cu senzorul de umiditate care se monteaza pe frunze )

Condensul devine evident atunci cand temperatura punctului de roua ajunge egala cu cea a obiectelor sau plantelor din mediu

Cum se poate preveni condensul

1. se creste temperatura la nivelul obiectelor sau plantelor peste punctul de roua

2. prin ventilatie, uscare aer cu scopul reducerii punct de roua din aer in zona obiectelor sau plantelor care se protejeaza la condens
Din Gura in Gura